امضای قرارداد سرمایه‌گذاری هلدینگ دانش بنیان صنایع نانو تک آینده (صنتا) و شرکت رایمون سورین پمپ به منظور تولید پمپ‌های مگنتی

امضای قرارداد سرمایه‌گذاری هلدینگ دانش بنیان صنایع نانو تک آینده (صنتا) و شرکت رایمون سورین پمپ به منظور تولید پمپ‌های مگنتی
هلدینگ دانش بنیان صنتا در راستای حمایت از طرح‌های دانش بنیان در سال «مهار تورم و رشد تولید» و همچنین پاسخگویی به نیاز صنایع مختلف کشور به پمپ‌های پیشرفته مگنتی، اقدام به انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با شرکت رایمون سورین پمپ نمود.
 

قرارداد سرمایه‌گذاری هلدینگ دانش بنیان صنایع نانو تک آینده (صنتا) و شرکت رایمون سورین پمپ به منظور تولید پمپ‌های مگنتی

 
پمپ‌ها از انواع ماشین‌های اولیه بشر هستند که قدمت آنها به دوران مصر باستان می‌رسد. در واقع پمپ وسیله‌ای است که به کمک عمل مکانیکی، سبب حرکت سیالات از یک بخش به بخش دیگر می‌شود. به عبارت دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی مانند موتور گرفته و به سیال مایعی که در حال عبور از آن است منتقل می‌کند. در نتیجه انرژی سیال پس از خارج شدن از پمپ افزایش می یابد. از پمپ‌ها برای انتقال و یا جابجایی سیال از یک نقطه به نقطه دیگر در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده می شود. در یک تقسیم بندی کلی پمپ‌ها را به دو دسته اصلی پمپ‌های دینامیک و پمپ‌های «جابجایی مثبت»، (Displacement positive)، تقسیم می‌نمایند. در تصویر زیر طبقه‌بندی انواع پمپ‌ها را نشان داده شده است.

پمپ‌های سانتریفیوژ

 
«پمپ‌های سانتریفیوژ»، (Centrifugal pump)، پراستفاده‌ترین پمپ در دنیا به شمار می‌آیند چرا که در کنار عمر بالا، عملکرد بسیار ساده‌ای دارند و تولید و ساخت آنها هزینه بسیار پایینی را شامل می‌شود. با این وجود برای پمپ‌های سانتریفیوژ معایب بسیاری ذکر شده است:
  • فشار ایجاد شده تحت تاثیر ارتفاع است و با افزایش ارتفاع، افت فشار را بوجود می‌آید.
  • پمپ‌ها و لوله‌ها باید پر از آب باشند و نیاز به آب بندی وجود دارد.
  • عدم توانایی برای ایجاد هِد و دبی‌های خیلی بالا

 

یکی از دغدغه‌های همیشگی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی انتقال ایمن و بدون‌نشتی سیالات آلوده‌کننده محیط زیست، سمّی، خطرناک و گران‌قیمت در تجهیزات دوار مثل پمپ بوده است. در پمپ‌های رایج سانتریفیوژ هیچ‌گاه میزان نشتی سیال به صفر نخواهد رسید. از این رو در سال‌های اخیر استفاده از پمپ‌های بدون نشت (Zero leakage /sealless pump) با اقبال گسترده‌ای مواجه شده است. در پمپ‌های مرسوم به منظور جلوگیری از نشت مایع به خارج از پمپ، که ایجاد کننده فشار در مایعات است، از محفظه نشت‌بندی استفاده می‌شود. پمپ‌های مگنتی نیز به جای استفاده از محور (Shaft)، به طور مغناطیسی به موتور جفت شده‌اند. پمپ‌های مگ درایو طرحی از پمپ‌های فرآیند شیمیایی مغناطیسی هستند که نیاز به آب بندی شفت را از بین می‌برند. این امر هزینه اولیه پمپ و همچنین هزینه‌های عملیاتی روزانه را به شدت کاهش می دهد زیرا هیچ گونه مهر و موم مکانیکی، گلدان مایع آب بند یا خطوط خنک کننده تعبیه نشده است. بطور کلی مزایای بکارگیری پمپ‌های مگنتی در صنایع مختلف به شرح زیر است:
  • عدم آسیب به محیط زیست
  • قابلیت انتقال ایمن مواد شیمیایی و سمی، سیالات خورنده، قابل اشتعال و گران قیمت
  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری بدلیل حذف آب بند مکانیکی
  • استهلاک پایین و عدم آسیب قطعات
  • عدم نیاز به همترازی موتور و پمپ
  • ایمنی کار بالا به دلیل عدم وجود نشتی

پمپ‌های سانتریفیوژ

 
در راستای حمایت از تولید دانش بنیان در سال «مهار تورم و رشد تولید» هلدینگ دانش بنیان صنایع نانوتک آینده (صنتا) با همکاری شرکت رایمون سورین پمپ اقدام به سرمایه‌گذاری در طرح تولید پمپ‌های پیشرفته مگنتی در کشور نمود. لازم به ذکر است که با اجرای طرح مذکور برای نخستین بار در کشور علاوه بر تولید تولید پمپ‌های پیشرفته مگنتی، خدمات تعمیر و نگهداری این پمپ‌ها به صنایع مختلف کشور ارائه خواهد شد.
پیش‌بینی می‌شود که با اجرای این طرح تا سال 1406 سالانه بیش از 200 پمپ پیشرفته مگنتی در کشور تولید و نصب گردد. بر اساس مطالعات انجام شده این طرح دارای مزایای رقابتی قابل توجهی از جمله همترازی کیفیت پمپ‌های تولید شده با بهترین نمونه‌های خارجی، بهای تمام شده پایین‌تر نسبت به پمپ‌های مشابه وارداتی، ارائه خدمات پس از فروش، تامین قطعات و همچنین امکان رقابت در بازارهای صادراتی کشورهای همسایه می‌باشد. 

 


قرارداد سرمایه‌گذاری هلدينگ دانش بنیان صنایع نانو تک آینده (صنتا) و شرکت رایمون سورین پمپ به منظور تولید پمپ‌های مگنتی
قرارداد سرمایه‌گذاری هلدینگ دانش بنیان صنایع نانو تک آینده (صنتا) و شرکت رایمون سورین پمپ به منظور تولید پمپ‌های مگنتی


۲۱ اَمرداد ۱۴۰۲
تعداد بازدید : ۴۰۷
کد خبر : ۱۵۲

نظرات بینندگان

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.