تجارت فناوری به مجموعهای از فعالیتها، روشها و استراتژیهای مرتبط با خرید، فروش، انتقال و تجاریسازی فناوریها و نوآوریها اطلاق میشود. پرداختن به این موضوع امکان میدهد تا نوآوریها و فناوریهای جدید از مرحله تحقیق و توسعه به مرحله تولید و بازار حرکت کنند و در نتیجه، ارزش اقتصادی و اجتماعی مؤثری ایجاد کنند. از همین رو با توجه به رشد اکوسیستم نوآوری کشور در قسمتهای توسعه فناوری و محصول در این مرحله خلأ پرداختن به این موضوع در کشور احساس میشد که این رویداد برای اولین بار در کشور با حضور تمام بازیگران و تاثیرگذاران اصلی این حوزه به صورت تخصصی به این موضوع میپردازد.
در این همایش، روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، عباس علیآبادی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی زلفیگل؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مهدی صفارینیا؛ رئیس پارک فناوری پردیس به ارائه دیدگاههای خود در حوزه تجارت فناوری خواهند پرداخت.
مدلها و روشهای نوآورانه تجارت فناوری، نقشها، چالشها و موفقیتهای فنبازارها و کارگزاران تجارت فناوری، مدیریت و مذاکره قراردادهای تجارت فناوری، تجارب و درسآموزههای ملی و بینالمللی در تجارت فناوری و موانع و چالشهای تجارت فناوری در کشور و ارائه راهکارها از جمله محورهای اصلی این همایش است.
این رویداد سه هدف اصلی توسعه و تقویت شبکهسازی بین سیاستگذاران، سرمایهگذاران، صنعتگران، کارآفرینان، محققان و پژوهشگران فعال در حوزه تجارت فناوری، ایجاد فرصت برای به اشتراکگذاری دانش، نوآوریها و روندهای جاری و یافتههای تجربی در خصوص تجارت فناوری و تسریع فرآیند انتقال فناوری به بازار و بررسی موانع و چالشهای تجارت فناوری و ارائه راهکارهایی در جهت تحقق اقتصاد دانشبنیان را دنبال میکند.
بر اساس این گزارش، معرفی فرصتهای همکاری سازمانها و مجموعههای بزرگ جهت همکاری با فعالان حوزه تجارت فناوری، نشستهای تخصصی مرتبط با زیست بوم تجارت فناوری، کارگاههای آموزشی و نمایشگاه نقش آفرینان محوری حوزه تجارت فناوری از بخشهای مختلف این همایش است.
برپایی پنلهای تخصصی در حوزه تبادل و تجارت فناوری با حضور نقشآفرینان این حوزه دیگر برنامه این همایش خواهد بود. ابزارهای تامین مالی در تجارت فناوری، چالش ها و فرصت های تجارت فناوری در حوزه معدن، نقش رایزنان همکاری فناوری در تجارت فناوری، تجارت فناوری با رویکرد تقاضا محوری، فرصت ها و چالش های تجارت بینالملل فناوری و کارگاه تخصصی مدیریت و ارزشگذاری دارایی های فکری از جمله موضوعاتی بود که در این پنلها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت. آقای دکتر کمال محمدی عضو شورای شبکه فن بازار و مشاور مدیرعامل صنتا و آقای دکتر امیر ملکی نژاد مدیر سرمایه گذاری شرکت صنتا نیز در پنل ارائه مطالعات برتر در حوزه تجارت فناوری حضور خواهند داشت.